A masszázs elsősorban a test lágyszöveteinek kezelését jelenti, a mozgásszervi panaszok, a fájdalom és az izomgörcsök enyhítése érdekében alkalmazzuk. Ugyanakkor egy kellemes masszázst segítségül hívhatunk a stressz oldására, közérzetünk, valamint általános egészségi állapotunk javítására is.
Bizonyos típusú fájdalmak hátterében gyakran az egyoldalú izomterhelés áll. Fejünk fájhat a hát- és nyakizmok merevsége miatt, de az ülőmunka miatt is kialakulhat fejfájás. A faridegzsába sem feltétlenül porckorong deformitására utal, izomeredetű is lehet. A masszázs megelőzheti a sebészeti beavatkozás szükségességét.

 

Az egész testünkre hatással van


Csökkenti a vérnyomást, a pulzust, javítja a keringést, a nyirokáramlást, elősegíti a méreganyagok ürülését, serkenti az endorfintermelést, amely boldogsághormon és egyúttal a fájdalmat is csökkenti. Tévedés azonban azt feltételezni, hogy egy masszázs képes kigyógyítani minket krónikus betegségekből, de rendkívül jó kiegészítője az aktív kezeléseknek (a gyógytornának, a mozgásterápiának). A mozgásszervi betegségek jó része a helytelen testtartás, a tartós terhelés (ülőmunka, egyenlőtlenül terhelő sport) következményei. Bizonyos izmainkat túlerőltetjük, más izmok épphogy mozognak. A túlterhelt izmok görcsösségének oldásán van, hogy a gyógytorna vagy a mozgásterápia sem tud segíteni, képtelenek vagyunk nyújtani ezeket. Ilyenkor hatékonyabb, ha a masszázshoz fordulunk. Mindezen előnyei mellett a masszázs rendkívül kellemes időtöltés, a jó közérzet megteremtésének egyik módja, idegrendszerre is jó hatással van.