SPORTOLSZ, DE NEM MASSZÍROZTATSZ?

Iktasd be bármilyen edzésed mellé a masszázst, mert:

CSÖKKENTI AZ IZOMFÁJDALMADAT

Ha új edzéstervet követsz, vagy intenzívebb tempóra váltasz, hihetetlenül hasznos lehet a masszázs, hiszen a megnövekedett edzésmunka hatására jobban elfáradnak az izmaid - és akár fájdalom is jelentkezhet a keményen dolgozó területeken. A fájdalom a tejsav hatására lép fel, ami nincs jó hatással a szövetekre és romlik az adott izom vérellátása is. Ennek hatására az izom megrövidülhet és befeszülhet.

JOBB LESZ A VÉRKERINGÉSED

A masszázs felpörgeti a vérkeringést, így sokkal gyorsabban képes meggyógyítani magát a szervezet. Edzés után pedig szüksége is van a regenerációra, hiszen rengeteg stressz éri közben. Mivel a masszázs a toxinokat is segít eltávolítani a szervezetből, csökkenthető az izomláz.

HAJLÉKONYSÁGOT ÉS RUGALMASSÁGOT ÉRSZ EL 

Ha nő a mozgástartományod és javul a teljesítményed, akkor még hatékonyabban tudsz edzeni. A masszázs segít kiegyenlíteni az izmok és csontok rendszerét. Edzések során szerzett sérülések szintén csökkenthetik a mobilitást és a mozgástartományt. Egy jó szakember képes ezeket a tüneteket enyhíteni és akár a sérüléseket is képes leszel a rendszeres masszázs hatására elkerülni.

ENERGIÁID FELTÖLTŐDNEK A RELAXÁCIÓVAL

A masszázs elősegíti az ellazulást, csökkenti a stresszt és feltölt energiával. Ezek mind-mind jól jöhetnek egy kemény edzést megelőzően vagy levezetésként.


Az én tanácsom a cikk olvasóinak:

Mint minden edzés előtt a legfontosabb a nyújtás, de sokan elfelejtik, hogy ezt az edzés befejeztével is el kell végezni az átdolgozott izmokon. 
A masszázs is egy lazítás és felkészítés az edzésre vagy levezetés edzés után. Mivel a bemelegítést senki sem hagyja ki, így a masszázst én is a edzés végére ajánlanám Nektek, ugyanis utána - ahogy minden masszázs után - pihentetni kell az izmokat, hogy a felfrissítése hatékonyabb legyen.