10 OK, AMIÉRT ÉRDEMES RENDSZERESEN MASSZÍROZTATNI


 

1.) FESZÜLTSÉGOLDÁS

Ha mostanában zűrös napjaid vannak, és nehezen tudsz elaludni, egy relaxációs kezelés segíthet abban, hogy megszabadulj a modern életvitel okozta folyamatos terheléstől. A frissítő és energetizáló masszázs enyhíti a szorongást, a depressziót, kiválóan oldja a feszültséget, illetve stimulálja a szervezet élettani folyamatait. Ha nem pihensz eleget, a testedben kortizol nevű stresszhormon szabadul fel, ám egyes kutatások szerint a rendszeres testmasszázs csökkenti ennek jelenlétét a vérben, valamint serkenti az endorfin és szerotonin termelődését. Fellazítja az elgémberedett izmokat, csökkenti a stressz okozta panaszokat, növeli a teljesítőképességet, valamint elősegíti a koncentrációt. 

 

2.) FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A masszázs hatására oxigén szabadul fel a testben, mely fájdalomcsillapító hatással jár. Minden fájdalom oka a testben az oxigénhiány miatt jelentkezik. Az oxigén minden testi szövetet rugalmassá tesz, ennek hiányában merevvé, görcsössé válik az izomzat. Ilyen oxigénhiányos állapot következménye például a migrén, melyet a nyaki erek szűkülete és ezáltal az agy oxigéndús vérrel való ellátottságának csökkenése okoz. A masszázs során kifejtett hő és dörzsölés nem engedi a fájdalomvivő receptorok feljutását az agyba, ezáltal a fájdalom megszűnik.

 

3.) IDEGRENDSZERI MEGNYUGTATÁS

Az idegrendszerünk hasonlatos a fa ágaihoz, mely gyönyörű koronát  varázsol a fának, eljutva minden virághoz, gyümölcshöz. Ilyenek a mi idegrendszerünk nyúlványai is, melyek minden végtaghoz, izomhoz, szervhez eljutva szállítanak impulzusokat. Az ember gondolatai meghatározzák testének működését. Amikor idegesek, feszültek, kimerültek vagyunk, testünk jelzései is zavarosak, ziláltak (látszik ez testünk remegéseiben, rángásaiban, abban, hogy nem bírjuk a tartós terhelést). A masszázs megnyugtatja az idegrendszert, békét kölcsönöz a tudatnak és testnek egyaránt. A stresszhormon (kortizol) termelődése 50%-kal is csökkenhet.

 

4.) IMMUNERŐSÍTÉS

A rendszeres masszázs nemcsak a lelki egyensúlyt állítja helyre, de az immunrendszer működését is nagymértékben serkenti. Egy 50 perces teljes testmasszázs fizikai síkon fokozza a nyirokrendszer működését, és a fehérvérsejtek véráramba jutását, amelyek védik a szervezetet a fertőzésektől. Emellett csökkenti a krónikus gyulladásokat kiváltó citokinek számát, jótékonyan hat a hormonrendszerre és stimulálja a vegetatív idegrendszert.

 

5.) ALVÁSMINŐSÉG JAVULÁS

Az alvászavar hátterében számos tényező állhat: szervi betegségek, lelki eredetű problémák, tartósan fennálló stressz és nem megfelelő alvási szokások. Az agyi hullámok nagy hatással bírnak az egészségünkre, a közérzetünkre és a gondolkodásunkra. A mély alvás állapota a legfontosabb a szervezet regenerálódási folyamataiban, ilyenkor pihenünk és töltődünk fel energiákkal. Az ellazulást elősegítő és feszültségoldó masszázs hatékony módszer lehet többek között az alvási panaszok gyógyítására is.

 

6.) FEJFÁJÁS MEGSZÜNTETÉS

Csakúgy, mint az izom- és a hátfájást, masszázzsal a migrénes fejfájást is kiválóan lehet kezelni.  Az intenzív fejfájást sok minden kiválthatja: a kialvatlanság, a stressz, a nem megfelelő táplálkozás, a hormonális zavarok és az időjárás változás. Egy 30 perces masszázs is nagymértékben csökkentheti a kínzó fájdalmat és a feszültség okozta tenziós fejfájást. A masszázs az izmok átmasszírozásával regenerálja az egész szervezetet, a kezelés során fokozódik a nyirokáramlás, csökken a vérnyomás és élénkül a vegetatív idegrendszer működése.

 

7.) MENSTRUÁCIÓS FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A premenstruációs szindróma (PMS) rengeteg nő életét keseríti meg. A tünetek általában a havi vérzést megelőző 7-10 napban jelentkeznek, amelyek az illetőt testi-érzelmi szinten egyaránt megviselik. Ha igazán hatékony módszert keresel a fájdalmaid enyhítésére, próbáld ki a masszázst. Ugyanakkor nemcsak a menstruációs görcsöket csillapítja, hanem nyugtatja az idegrendszert, jó hatással van a vér- és nyirokkeringésre, valamint egyensúlyba hozza az egész szervezetet.

 

8.) FOKOZOTT REGENERÁLÓDÁS

Felgyorsulnak tested regenerálódási folyamatai. Az izomzat aktívan kipiheni magát, a vérkeringés serkentése által pedig olyan terület munkája is fokozódik, melyek korábban az izmok letapadása folytán kevésbé voltak aktívak.

 

9.) EMÉSZTÉS JAVULÁS

Az emésztőrendszered működése felgyorsul, ezáltal több emésztő enzimet termel a gyomor, melynek eredményeként az elfogyasztott táplálékokat jobban feldolgozza, s ezáltal a test kevésbé fog elnehezülni

 

10.) MEGFIATALODÁS

A masszázs feltölti, simítja a bőrt, a ráncokat. A bőrt teljesen kisimítja, feltölti, a masszázsra érkező vendég sokszor nem ismer magára a masszázs után.

 

Az én tanácsom a cikk olvasóinak:

Még egy ok, amiért javaslom, az pedig a JÓ KÖZÉRZET!
Gondolj csak bele! Megszabadulsz a fájdalomtól, a stressztől, a merevségtől… ez maga elég a jobb kedvhez.